More than just music…

Wat Is Drumfire?

Jongeren een plek bieden waar ze niet alleen muzikaal kunnen groeien maar ook bemoedigd en ondersteund worden en mensen aansteken met vreugde en liefde door vrolijke muziek en een glimlach.

Naar het voorbeeld van de sambascholen in Brazilië waar mensen binnen en buiten de sloppenwijken tot een gezamenlijke en positieve doelstelling komen ben ik als initiatiefnemer, Bas Kok, vanuit mijn achtergrond als drummer geïnteresseerd geraakt in de positieve werking van een dergelijk initiatief. Ik zie dat het belangrijk is dat mensen en met name jongeren zich kunnen identificeren met positieve voorbeelden. Ik wil mensen graag ondersteunen op muzikaal gebied maar ook in het dagelijks leven door een plek te creëren waar ze bemoedigt worden om zichzelf te zijn en samen te werken met elkaar.

Hiervoor heb ik Drumfire opgezet, een soortgelijke sambaschool waar mensen les krijgen in Braziliaanse percussie en samen toe werken naar een mooi resultaat om ook optredens en optochten mee te doen. Het unieke aan Drumfire is wel dat het voor alle leeftijden en muzikale niveaus toegankelijk is. Op dinsdag en vrijdag avond zijn er in Rotterdam en Den Haag trainingen van de verschillende groepen.

Drumfire heeft dus ook als doelstelling om (straat)jongeren die zich buitengesloten voelen in de samenleving te ondersteunen en bemoedigen. Drumfire is dus niet alleen een muziekschool maar ook een sociale ontmoetingsplaats waar mensen muzikaal en geestelijk kunnen groeien. We vragen daarvoor mensen die percussie leuk vinden en zich willen inzetten om zich daarin te verbinden met anderen.

Mensen krijgen bij Drumfire slagwerklessen op professioneel niveau maar ook vriendschappelijke
ondersteuning in een ‘drumfamilie’.

Mijn grote droom is om ook evangelisatie-optochten te organiseren met een batucada, zang, vlaggen en alles er op en eraan. Een hele optocht door de stad voor Jezus dus. Dat lijkt me heel gaaf.

Ik ben op dit idee gekomen door een kerk in Brazilië. Ik zag het volgende filmpje van hen en het raakte en inspireerde mij. Dit wil ik hier ook doen!

Als je meer wilt lezen over Drumfire, ga dan naar www.drumfire.nl

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. nina april 3, 2018

    eywa bro

Laat een reactie achter

© 2018 BIKMUSIC

Thema door Anders Norén

Facebook Share on facebook Instagram Youtube LinkedIn