BIKMUSIC

Project Mountain Move

Share with:


Het plan

Het plan is om met een grote optocht van Christenen de straat op te gaan. We gaan met een sambaband, sprekers, bidders, mensen met getuigenissen, en verder iedereen die mee wilt dansen en zingen om de vreugde en liefde van de Heer te laten zien aan Nederland.

De optocht duurt ongeveer 2 uur en bestaat afwisselend uit samba ritmes met zang, verkondiging van het evangelie en gebed voor mensen die willen. Tijdens de optochten delen mensen boekjes, flyers en van alles en nog wat uit aan de mensen die langs lopen.

Het wordt dus een soort feestelijke Braziliaanse carnavals optocht maar dan voor Jezus!!!

Dit doen we dan meerdere keren per jaar in verschillende steden en een keer per jaar organiseren we een groot open lucht evenement waar we God gaan aanbidden, mensen dopen en genezen in Jezus’ naam. Van te voren komen we natuurlijk samen om te bidden en te aanbidden zodat we vervuld de straten op kunnen gaan. In Brazilie is er een kerk die iets soortgelijks doet: (Het is wel in het Portugees maar de beelden geven je al een idee)

Waarom?

De opdracht die wij hebben gekregen van Jezus is heel duidelijk. Jezus zei tegen zijn dicipelen: Mattheus 28: 18-19

18 Jezus kwam naar hen toe en zei: “Ik heb alle macht in de hemel en op de aarde gekregen. 19 Ga nu op pad en maak alle volken tot leerlingen van Mij. Doop hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. En leer hen om alles te doen wat Ik ook aan jullie heb geleerd. 20 En IK BEN alle dagen met jullie, totdat de tijd van de wereld om is.”

Als mensen denken aan Christenen en de kerk denken ze aan saai en levenloos en eerlijk gezegd leven we er soms zelfs naar, geloven we nog in een God die zieken geneest?! of is het allemaal een beetje weggezakt?.

Nee! Wij dienen een God die vandaag nog steeds leeft en hetzelfde is als in de tijd van Jezus en de eerste gemeentes!

De gemeente groeide en er werden velen mensen genezen, bevrijd en bekeerd. Ze hadden de echte Christian lifestyle. Maar wij zijn in slaapgevallen. We leven in de laatste dagen. De duivel zit niet stil. Maar Gods hart gaat uit naar de gebroken mensen die overal lopen. Wij, Christenen, weten de waarheid dus we moeten actiever gaan worden in het maken van dicipelen, dopen en bidden voor zieken  omdat dit DE opdracht is die Jezus ons heeft gegeven.

Met Project Mountain Move kunnen we een grote hoeveelheid mensen bereiken met het evangelie. Het is ook een manier van evangeliseren die toegankelijk is voor Christenen omdat mensen het vaak eng vinden. In dit geval zijn we met een grote groep mensen, we bidden samen en we maken er gewoon een feestje van. Mensen gaan de vreugde van de Heer zien en God gaat geweldige dingen doen.

Project Mountain Move!

Ik verzeker jullie: als je gelooft en je tegen deze berg zou zeggen: ”Ga hier vandaan en val in de zee,” dan gebeurt dat absoluut! Maar denk eraan: dat kan alleen als je gelooft dat het zal gaan zoals jij zegt en er geen spoor van twijfel in je hart is.

Met deze tekst in ons achterhoofd stappen we uit in geloof en strijden we tegen de machten der duisternis die Gods kinderen wil vernietigen. Jezus heeft de overwinning behaald.

En groots geluid van lofprijs en aanbidding door de straten van een stad. Daarmee willen we elke macht der duisternis uitdrijven en de mensen over de waarheid vertellen!

 

 

 

© 2023 BIKMUSIC

Thema door Anders Norén